Bogstak

Personalet læser i oktober

18.10.23
Hvad mon personalet læser, nu efteråret og mørket kommer tættere på?

Mette S.P. læser ’Den danske agent

Jeg synes, at du skal læse Iben Albinus 2. bog om Sigrid Melin.
Hun er dansk undercover-agent for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) og bor i Beirut sammen med sin søn, der lige er begyndt på universitetet.

Hun kommer på sporet af en terrorist, som vil slå til i København og må handle hurtigt for at undgå, at menneskeliv går tabt. Men hun er usikker på, hvem hun kan stole på.

Selv om handlingen foregår i 2015, er hovedtemaet om terrortruslen mod Danmark både aktuelt og nærværende.
Romanens sidehistorier om Sigrids forhold til sin far og til eksmanden Andreas virker overbevisende og nødvendig for at forstå handlingens forløb.

Det er en yderst spændende roman, som kan læses uafhængig af 1. del ’Damaskus’, som også er yderst anbefalelsesværdig.

Lone læser 'Sarek'

Anna, Henrik og Milena har i flere år taget på vandreture sammen. I år skal Milenas nye kæreste, Jacob med. Jacob er en erfaren vandrer og foreslår de tager til naturparken Sarek i nordsverige, for at få en helt anden oplevelse. Det bliver snart et mareridt for flere af deltagerne, for ikke alle er klar til den slags udfordringer Sarek byder på. Og samtidig har Anne på fornemmelsen hun kender Jacob fra et andet sted.

Det er et spændende drama der udspiller sig for læserens øjne. Det er ikke alt vi får at vide, da vi høre sagen fra Annas side. Men er der lusk med i forhold til Jacob ? Og hvad er der galt med Henrik?

Cecilie læser "Fangeleg"

De sidste mange søndage har min kæreste og jeg siddet klistret til fjernsynet, når Huset løb over skærmen på DR. Det var både nervepirrende, følelsesladet og spændende – og samtidig lagde den op til en masse moralske og etiske dilemmaer. Serien tager udgangspunkt i hverdagen i et fængsel set fra fængselsbetjentenes synspunkt – måske med lidt ekstra drama og voldsepisoder end virkelighedens fængsler.

Serien dykker en smule ned i, hvordan forskellige individer kan blive presset på både personlige og faglige fronter – og hvad det gør ved dem. Da serien for nyligt havde sin afslutning, sad jeg tilbage med en følelse af, at jeg gerne ville dykke endnu mere ned i de komplekse personskildringer. Og hvad gør man så? Man låner selvfølgelig bogen, som serien er baseret på. Derfor er jeg nu i fuld gang med at blive klogere på de tre fængselsbetjente, Sammi, Miriam og Henrik gennem Kim Fupz Aakesons roman 'Fangeleg' (2021)

Materialer